Пипнаха пиян шуменец, карал Нисан из Мараш, друг по черните пътища с нерегистриран Опел
01.06.2020
Мая Манолова погва колекторските фирми, внася законопроект
01.06.2020

Инвалидите във Велики Преслав имат нов председател

Снимка: Росица Стайкова

Дияна Стойчева е новият председател на общинската организация на инвалидите във Велики Преслав. Избраха я преди да изтече мандатът на досегашната председателка Йорданка Димитрова, която се оттегли по здравословни причини. Дияна Стойчева дълги години не е живяла в родния си град Преслав. Членува в местния клуб на инвалидите от 6 месеца и каза, че няма опит в организационната работа, но е приела предизвикателството да ръководи дейността, след като никой друг не желае да заеме поста.

„Хора с опит има, но откакто кметът на Велики Преслав Янко Йорданов лиши председателите от месечни хонорари за организационна работа и поддръжка на помещенията в клубовете на хората с увреждания, както и на пенсионерите, настъпи отлив. Преславяни не желаят да работят без пари. Ангажиментите и отговорностите не са малко, общинската организация на инвалидите има 160 членове, голяма част от тях са трудно подвижни и не е за подценяване трудът на председателя, както смятят от местната управа“, коментираха хора от градския клуб.

На проведеното събрание присъства председателят на регионалната организация в Шумен Иванка Казакова. Тя също не одобрява преустановените плащания, като се има предвид, че те са били по 60 лв. на месец. За работата на местната организация Иванка Казакова даде много добра оценка и каза, че има много дейни хора, благодарение на които животът в преславския клуб е на ниво.

Росица Стайкова, Велики Преслав

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *