5 000 лв. за нивомер и онлайн отчитане на нивото на „Тича“ предлага съветникът Добромир Драев
01.06.2020
4-ри нови компании инвестират в Шумен
01.06.2020

Определят сметките за ток по нов метод

Снимка: Енерго Про

Електроразпределение Север актуализира данните за предоставена мощност на обекти на небитовите клиенти, (клиенти заявили използване на енергия за небитови нужди), присъединени към електроразпределителната мрежа. Целта е да се планира развитието на мрежата съобразно реалните нужди на бизнеса. Данните за предоставената мощност и тяхното управление са от определящо значение за качествената доставка на електрическа енергия. Дружеството приканва клиентите си да потвърдят мощността за всеки един обект или да посочат актуализирани данни за предоставената мощност.

Подготвя се нов начин за ценообразуване на услугата „достъп до електроразпределителната мрежа“ в съответствие с предоставената и реално необходима мощност. За клиентите на Електроразпределение Север цената за достъп съществува и в момента като компонент от общата цена за дейността по разпределение на електрическа енергия. Цената за достъп за небитовите клиенти следва да бъде утвърдена от КЕВР и ще се прилага от началото на новия ценови период, 01 юли 2020 г. Цената за достъп за небитовите клиенти ще се изчислява на базата на заявената и предоставената мощност, а не както досега за консумираната електрическа енергия. Новият начин на ценообразуване отразява както възможността във всеки един момент клиентите да ползват предоставената им мощност, така и задължението на ЕРП Север да осигурява същата без оглед на потенциалните искания от други клиенти.

Предвид съвпадането на кампанията за актуализация на данни за предоставена мощност и обявеното в Република България извънредно положение, Енерго про уведомява своите клиенти, че срокът за актуализация на данни за предоставена мощност се удължава до 30.06.2020 г.

Повече информация може да получите с клик върху банера на дружеството, който може да намерите в инфорамцията, която четете в момента. 

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено