Хванаха крадец на медно котле, трион и ел. мотор
01.06.2020
19-годишен нарушител на домашна карантина
01.06.2020

30 години сбъдната детска мечта и 30 години служба в МВР

30 години сбъдната детска мечта и  30 години служба в МВР празнува инспектор Ивайло Иванов от  ОДМВР- Шумен.

В днешния празничен ден повод за празник има едно пораснало вече дете, сбъднало своята мечта- да стане полицай и да служи на хората. 49-годишният Ивайло Иванов, днес  оперативен дежурен в ОДМВР- Шумен прекрачил за първи път вратата на полицейското управление в града в днешния ден преди 30 години.

„Помня и ще помня винаги 1 юни, защото след тригодишно обучение в СМУ „ Ф.Е. Дзержински“ в  Пазарджик се върнах в Шумен и на 19 години започнах работата в системата“, разказва инспектор Иванов.

„В милиционерското училище бях ученик и войник, а навън бях милиционер. Още в първи курс, като бях на 16 години бяхме по улиците, регулирахме кръстовища. Учиха ни да служим на хората, учиха ни на човешко отношение, на почит и уважение. Като завърших и се прибрах в родния си град един от първите ми наряди беше в печатницата на пл. “Оборище“. Тогава там имаше полицейски пост. Все още нямах зачислено служебно оръжие. Няма да забравя какво ми каза на инструктажа колегата Нелко Николов,  който за съжаление вече не е сред нас „Фенер нали имаш? Имаш уважението на хората, друго не ти е нужно..“ И до днес знам какво означават тези думи“, допълва Иванов.

През последните близо 10 години е оперативен дежурен в ОДМВР- Шумен. Разказва, че се е сблъсквал с много и различни казуси и ситуации, но това, което няма да забрави е инцидентът с влаковата композиция на 10 декември 2016 година в Хитрино.

„Помня часа на сигнала 05:42 часа и никога няма да забравя този ден, това дежурство. Винаги ще помня тревожния глас на директора ст. комисар Ялчън Расим когато му докладвах за произшествието. Все още помня кои екипи пратихме на място,  каква организация беше създадена“, обяснява Ивайло Иванов.

През годините е работил в „Охрана на обществения ред“, бил е година и половина шофьор на полковник  Недялко Ботев , директор на РДВР- Шумен, бил е младши полицейски инспектор в Шумен, бил е и квартален полицай в няколко шуменски села.

С нетърпение чака ежегодната сбирка на 16 випуск на милиционерското училище, на което е възпитаник. Всяка година  се среща със съучениците си и споделят стари спомени и говорят за новите предизвикателства на професията.  Пожелавам на всички деца днес  да не спират да мечтаят, да следват мечтите си и да ги сбъдват, казва с усмивка Иванов и приема следващия сигнал, дошъл  от телефон 112.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Антон каза:

    Да бъде жив и здрав! Готин полицай е Иво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено