Трагедия в Шумен: Пеленаче и дете на годинка и половина загинаха при пожар
06.06.2020
Отчетеният ковид случай за Шумен е на мъж, който от години живее в София
06.06.2020

Майката на загиналите в пожара деца ги заключила, отишла да напои коня

Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс, образувано днес по повод пожар, при който е причинена смъртта на две деца.

В момента тече оглед на произшествието – изоставена вила в местността. При манастира край Шумен, от разследващи и криминалисти от ОД на МВР в града под ръководството на прокуратурата.

Днес преди обяд майката на децата – на пет месеца и на една година и половина, ги заключила в постройката и отишла да напои коня си. Жената заедно с четирите си деца се е самонастанила в изоставената вила, разкри окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

В отсъствието на майката постройката пламва, а след това от огъня се взривява и газова бутилка. Пламъците обхванали и помещението, в което били децата.

Засега се смята, че причината на пожара, причинил смъртта на двете деца в изоставената вила, е незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, довело до късо съединение. На мястото на трагичния инцидент са и служители на електропреносното дружество.

Разследващите са издирвали и третото дете на жената, която има общо 4 деца. То обаче е открито при роднини и е живо и здраво. Четвъртото дете на жената е било в часа на инцидента при баща си.

Действията по разследването на тежкия инидент продължават. Прокуратурата в Шумен и ОД на МВР в града ще дадат допълнителна информация за трагедията, когато има повече данни по случая.

shumenonline.bg

 

1 Comment

  1. .... каза:

    Каква майка е тази дет си заключва децата сами в къщи въобще ли не се е сетила че може да стане нещо това са деца бе жена коня по важен ли е от децата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено