46-годишен мъж е приет с ковид в шуменската болница
07.06.2020
Омуртаг празнува
07.06.2020

Вторият отчетен ковид за Шумен е на руския работник от Новопазарско

Снимка: Pixabay

Вторият отчетен в информационната система случай за Шумен е на руския работник от Новопазарско, научи shumenonline.bg.

Пациентът е дал първа контролна проба на заболяването, поради което бил въведен в системата, която днес отчете два случая на коронавирус в област Шумен.

По-рано днес от РЗИ съобщиха, че в МБАЛ Шумен са настанени за лечение двама пациенти – мъж на 46 години от областта, който е приет с пневмония в късния следобед в петък и 59-годишен руският гражданин, който продължава лечението си.

Припомняме, че руският гражданин постъпи в шуменската болница с двустранна пневмония на 24 май. Той и колегите му пристигнали в страната, за да работят по газопровода край Нови пазар. След направено изследване на цялата руска група бяха установени още два положителни, които поради липса на клиника не са настанени за лечение.

Вчера информационната система съобщи за един положителен на вирусната инфекция от област Шумен. След проверка на РЗИ стана ясно, че регистрираният мъж е с адресна регистрация в област Шумен, но от години живее и работи в столицата.

Поради неясната информация, която се подава от системата, редакцията на shumenonline.bg ще информира читателите си за актуалната ковид обстановка в областта само след извършена проверка от страна на РЗИ Шумен.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено