Състезатели от цялата страната идват за „Шуменско плато 2020“ – колоездене, бягане и дуатлон
29.06.2020
Шуменски ученици представят работата си по проект на ЕК /видео/
29.06.2020

Часът на полицая: Полицаи спират и подаряват, без да наказват

Инициативите по пътна безопасност в ОДМВР- Шумен продължават. Полицейски служители от РУ- Нови пазар проведоха специализирана полицейска операция по безопасност на движението в региона.

Вместо проверки на пътя полицейските служители проведоха кратки беседи на водачите и ги призоваха за повече толерантност на пътя. Униформените призоваха за спазване на ограниченията на скоростта, призоваха да се ползва обезопасителен колан както на предните така и на задните седалки.

Водачите получиха карти на област Шумен, в които са отбелязани опасните участъци с концентрация на пътни инциденти в региона. На картата, издаден с любезното съдействие на фирма Алкомет са отбелязани и участъците от уличната мрежа с повишена опасност от възникване на тежки пътнотранспортни произшествия. От началото на годината на територията, обслужвана от РУ- Нови пазар са регистрирани 30 пътнотранспортни произшествия, осем от които са тежки. Ранени са шест участници в движението, загинали са трима.

Установени са 1158 нарушения на скоростните режими.  21 от водачите са установени да шофират със скорост над 50 км/ час над максимално позволената в населено място. Освен картите водачите получават и тематични флаери, предоставени от Държавна агенция по безопасност на движението. Отново призоваваме водачите да пазят себе си и останалите участници в движението. Шофирайте разумно! Животът е с предимство!

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено