Обемът на „Тича“ леко се повиши, отпуснаха повече вода за питейно-битови нужди
30.06.2020
Пожарникари с награди
30.06.2020

Първи случай на заразена медицинска сестра от първата линия в Шумен

Снимка: shumenonline.bg

Медицинска сестра от Спешно отделение към МБАЛ Шумен е сред новозаразените с коронавирусната инфекция. Това съобщи за shumenonline.bg д-р Димитър Костов, управител на болницата в Шумен.

Жената е била с оплаквания от два дни със задух и кашлица. Положителната й проба е излязла вчера, настанена е за лечение в болницата.

„Бяхме може би единствената болница, в която няма заразен медик. Предстои да бъде изследван персонала, който е бил контактен на медицинската сестра и при първи признаци ще бъде изолиран. Отделението няма да бъде затворено“, обясни д-р Костов.

По информация на областния управител на Търговище жената е на 42 години от село Долна Кабда, община Попово, но от години работи в МБАЛ-Шумен. По данни на РУ Попово за последно заразената е била на посещение при родителите в селото на 4-ти юни.

Общият брой на доказаните с коронавирус в болницата са 22. От тях 21 са в Инфекциозно отделение. Тежко остава състоянието на първия приет с Covid 19, 46-годишен мъж от село Изгрев, който е интубиран в ОАРИЛ. През последната седмица 4-ма от пациентите са били изписани, като излекувани от ковид.

Очаква се броят на заразените да се увеличи, тъй като днес са постъпили още нови пациенти. Техните резултати се очакват утре.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено