Човешка небрежност предизвика два пожара в Търговищко
30.06.2020
Обемът на „Тича“ леко се повиши, отпуснаха повече вода за питейно-битови нужди
30.06.2020

Три в едно: Пиян без книжка на нерегистриран мотопед

Снимка: shumenonline.bg

При извършена около 11.20 чл вчера полицейска проверка е установен 51-годишен неправоспособен водач от града, който управлявал  мотопед „Пиаджо“  с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,88 промила. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР Търговище. При проверката контролните органи са констатирали още, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Започнати са  две бързи полицейски производства – по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс, по описа на РУ-Търговище.

За изминалото денонощие при осъществяване на контролната си дейност служители на областната дирекция на МВР са съставили за констатирани от тях нарушения: 15 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, 12  акта – по Закона за българските лични документи, 2 акта –  по Кодекса за застраховането, един акт – по общинска наредба за спазване на обществения ред, и 4 предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР.  Наложени са 114 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата и една глоба по фиш по общинска наредба за безопасност на движението.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено