Възможни прекъсвания на тока в Шуменско
01.07.2020
Внимание! Увеличава се рискът от пожари
01.07.2020

Биологична бомба „цъка“ край Шумен? Появи се езеро с фекални води

За билогична бомба – езеро с фекални води край Шумен, алармира общинският съветник Добромир Драев в свое видео.

На кадрите, направени с дрон, ясно се вижда езерото, което се намира само на около 500 м. от помпената станция за отпадни води край кв. „Дивдядово“. Според общинският съветник водоемът събира води от напоителния канал и фекални води, като същата се подава за напояване на земеделските площи.

Оставка за Желев и Шаренков!

Окръжният прокурор М. Георгиева явно е излязла в отпуск или поради други причини отказва да осъществява контрол на институциите. Не знам защо Окръжна прокуратура Шумен не защитава обществения интерес. Видеото показва биологична "бомба", за която не само че няма виновни, но и доказва, как чрез бездействие от страна на отговорните лица могат да се прикриват нарушения, които граничат с престъпление. Областна администрация e уведоменa преди повече от 3 дни за ситуацията, но тя (администрацията) умишлено забравя да уведоми който и да е контролен орган. Вече 5-ти ден РИОСВ, РЗИ и БАБХ не са уведомени за аварията. Стефан Желев явно е забравил какво работи – нещо повече – щом прокуратура няма претенции, значи няма нужда да се прави каквото и да е. За съжаление, освен биологичната "бомба", видеото дава представа и за евентуалната възможност за възникване на ЖП катастрофа на мястото на аварията. Тогава пак ли няма да има виновни?! Вече 7-ми път информирам прокурор Георгиева, че е време да се намеси, но… резултатите са на лице. Двама директори на държавни търговски дружества спят спокойно, но те носят както вината за аварията, в която се смесват фекални води (лайна) и питейна вода, така и вината за изливането на този "коктейл" в поливния канал. Споделяйте това видео, за да достигне до повече хора!

Публикувахте от Добромир Драев в Вторник, 30 юни 2020 г.

Заради намиращите се водни маси от двете страни на жп линията София-Варна, стълбовете вече са се наклонили, твърди Добромир Драев.

Сигнал за необичайната находка бил подаден още преди 5 дни от Красимир Минев от Велики Преслав. Тогава дошъл екип на пожарната, който източил малка част от водата.

„Къде е областният управител на Шумен проф. Стефан Желев, който е председател на Асоциацията по ВиК? Къде е кметът на Шумен, къде са другите институции РИОСВ, РЗИ БАБХ, прокуратурата в лицето на госпожа Маргарита Георгиева“, попита съветникът и ги призова да излязат от кабинетите си.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Тодор каза:

    Драев, продължавай, ти си будната, шуменска съвест!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено