„Фолклорно веселие“ в Студентския парк
01.07.2020
Резултати от третото класиране за прием в първи клас в Шумен
01.07.2020

11 нови попълнения в ловните дружинки на Омуртаг и Антоново

Снимка: СИДП

Нови 11 ловци издържаха изпита си и вече са част от Ловно-рибарско дружество „Хан Омуртаг“-Омуртаг. На организираните през тази година курсове се явиха 16 мераклии, но част от тях не можаха да покрият изискванията и не се сдобиха с желания ловен билет. През миналата година до изпит са стигнали 22, като 15 от тях са се справили с теоретичната и практическата част.

Девет са новите ловци в Ловно-рибарско дружество „Сокол 2001“-Антоново, като записаните за курса са били 18, но половината са отпаднали. През 2019 година желаещите да ловуват са били 23, а издържалите всички изпити – 17, сред които и една дама.

Кандидатите за ловци се препъват най-вече на теста, като по-голямата част от явилите се тази година са били скъсани в предишни години, но сега са наблегнали на теоретичната част и са успели да покрият изискванията, смятат изпитващите.

Според директорът на ДГС-Омуртаг инж. Красимир Николов съвместната работа на горските и ловците в района е пример, от който могат да се поучат много хора. Служителите на стопанството и авджиите охраняват заедно ловните територии, подхранват дивеча и регулират броя на хищниците. Случаите на бракониерски прояви в района са рядкост, а за последните няколко години ловните специалисти отчитат, че се е увеличил и броя на животните, като все по-често се срещат и трофейни екземпляри, с които териториалното поделение се гордее.

1200 са ловците на територията на Омуртаг и Антоново, като девет  са жените с ловен билет.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено