Съдът: Решението на Общински съвет Шумен за финансиране на скаутите е нищожно
02.07.2020
Ярета загинаха в пожар в Търговищко
02.07.2020

Полицейската професия отблизо

Продължават занятията на децата от клуб „Млад полицай“  от лятната работилница към РБ „ Стилиян Чилингиров“ – Шумен.  Днес инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая, която води обучението, ще ги срещне с криминалисти, които ще им покажат как се търсят следи и се  вземат отпечатъци.

Заниманията започнаха в началото на седмицата, когато учениците се запознаха отблизо с полицейската професия. Разгледаха помещенията за задържане и за разпознаване в районното управление, запознаха се с оперативния дежурен, който приема сигналите за престъпления и нарушаване на обществения ред.

С инсп. Мирослав Миронов си припомниха основните правила за безопасни игри през лятото, позволените места за каране на велосипеди и тротинетки. Запомняща беше срещата им с полицейските кучета вчера в питомника на полицията в Шумен.  Старши полицай Ивайло Панайотов ги запозна с част от ежедневната им тренировка.

Децата с интерес проследиха как кучетата изпълняват командите на своя водач. Научиха, че първата професионална школа за кучетата започва на 7 -8 месечна възраст и, че до тази възраст занятията им преминават под формата на игра.

Утре едноседмичните занятия ще приключат със симулативен съдебен процес, по време на който инсп. Панова ще разясни какво е престъпление и какви са последствията от извършване на противоправни деяния.

shumneonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *