Отварят нощните заведения в Шумен
13.07.2020
Експерти от СИДП написаха детска книжка
13.07.2020

Съдебният заседател, въртял кражби в Италия, се съгласи да го предадат

Симеон Филипов Петров даде съгласие за доброволно предаване на Италианските съдебни власти. Това той стори пред три членен съдебен състав на Окръжен съд – Шумен. Днешното съдебно заседание се проведе, след като Министерството на правосъдието на Италия даде така наречените писмени гаранции. Последните са задължителни, тъй като лицето се иска за провеждане на разследване, а не за изтърпяване на вече наложено наказание.
При наличие на съгласие, процедурата изисква даване на 3 дневен срок, в който лицето може да се откаже от това съгласие. След изтичане на този срок и при липса на отказ, съдът незабавно ще постанови решение, с което предава Петров на искащата държава. Решението няма да подлежи на обжалване и ще бъде изпълнено незабавно, т.е. лицето ще бъде задържано и по съответния ред транспортирано и предадено на италианските власти.
Припомняме, че Окръжен съд – Шумен бе сезиран с такова искане въз основа на Европейска заповед за арест. От 04.06.2020г. Петров е с мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Делото по отношение на другото лице, за което се иска предаване на властите в Италия, Атанаска Сандева Василева е насрочено също за днес от 15.00 часа.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено