Нови двама с COVID в Шуменско, 115 за страната
27.07.2020
Момиченце от Търговище се удави в Поморие
27.07.2020

Шумен посреща най-добрите по спортно ориентиране за купа “Шуменска крепост“ и купа “Сивен“

Снимка: bgofest

Спортна проява по ориентиране за годината БГ-О-ФЕСТ 2020 ще се проведе в дните от 29-ти юли до 2-ри август. В рамките на фестивала ще се проведат две от най-престижните състезания в този спорт – Купа „Шуменска крепост – СиВен“ и 44-тото издание за Купа „България“.

Организаторите очакват състезатели от над 50 клуба от цялата страна, както и гости от Финландия, Чехия, Украйна, Турция и др. Първият старт ще бъде даден на 29 юли от 15:30 ч.  за купа „Шуменска крепост- СиВен“. Петък сутринта от 11:00 ще започнат стартовете за купа „България“. Официално проявата ще бъде открита на 31 юли в 19.00 ч. в района на състезателния център – Паметник „Създатели на българската държава“.

Организаторите са се постарали да  предложат предизвикателства за всеки един участник, като маршрутите ще бъдат достъпни за класове на възраст и пол от Ж/М 10 до Ж/М 85+. На разположение са и две OPEN категории, с различна сложност на маршрутите:

*Отворен лесен
По-лесни и по-кратки маршрути, подходящи за любопитни родители, фенове и зрители.
*Отворен труден
Състезавайте се по маршрут, който е с по-висок клас на дължина и трудност. Предизвикайте приятел и покажете, че сте по-добър.

Различни забавления по време на състезание очакват най-малките участници.

Почетни гости са кметът на Шумен- Любомир Христов и почетният председател на БФО- Атанас Георгиев.

Спортните мероприятия ще се проведат при спазване на противоепидемичните изисквания за борба с Covid 19, като са осигурени необходимите информационни табели, дезинфекциращи средства и отстояния между участниците.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено