Арест за продавач и купувач на марихуана
30.07.2020
Златна значка за постижения в спорта
30.07.2020

Трима пациенти с COVID-19 са хоспитализирани в МБАЛ – Попово

Снимка: shumenonline.bg

Три нови случая на инфектирани с коронавирус жители на област Търговище са регистрирани след потвърждаване на заболяването от вирусологичната лаборатория на МБАЛ-Разград. Това съобщават от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в Търговище.

Новозаразените са жители на различни населени места в община Попово, хоспитализирани са в МБАЛ-Попово с характерна за COVID-19 симптоматика.
Наличие на коронавирусната инфекция е доказано при жена на 77 г. от село Кардам, настанена за лечение в Отделението по нервни болести на 28 юли. Установени са общо 12 контактни лица в Отделението, сред които 11 души медицински персонал и 1 пациент. Има и един контактен от семейството.
Останалите двама заразени са пациенти на Вътрешно отделение на МБАЛ-Попово – жена на 65 г. от общинския център и мъж на 56 г. от село Светлен. И двамата са хоспитализирани на 28 юли за лечение на пневмония, като са имали и повишена температура. Като контактни лица са установени един от домашните близки на заразената жена, който не работи, както и едно лице от медицинския персонал, трима домашни контактни и един колега на 56-годишния мъж от село Светлен.
Веднага след получаване на положителните резултати, тримата новозаразени са изолирани в самостоятелни стаи в обособеното отделение за лечение на пациенти с COVID-19.
Персоналът във Вътрешно отделение на МБАЛ-Попово е ползвал лични предпазни средства, поради което не се налага предприемане на допълнителни противоепидемични мерки.
Издадено е предписание за карантина на Отделението по нервни болести до излизане на резултатите от PCR-тестуването на контактните медици и пациент.
Предприети са действия по издирване и връчване на предписания за самоизолация на общо 7 контактни лица и тяхното изследване с PCR-тест.
Заболелите не са напускали страната, не съобщават и за контакт със заразени или карантинирани лица.
Епидемиологичното проучване продължава.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено