Термокамера мери температурата в Общината
30.07.2020
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
30.07.2020

4-ма са пострадали при пожара в цеха за мебели, един е откаран в болница във Варна

Снимки: shumenonline.bg

Четирима работници са пострадали при пожара в мебелния цех, който лумна тази сутрин в Търговище. В болница във Варна е транспортиран един от служителите, който по информация на собственика на предприятието е с леки изгаряния. Три служителки са били откарани в болницата в Търговище, като малко по-късно бяха освободени.

Пожарът възникнал в сектора за разкрояване на дунапрен. Пламъците обхванали цялата му площ, около декар и половина сграда, както и основния склад за материали, който захранва трите завода на предприятието.

„Вероятно в блока дунапрен, който е разкрояван е попаднало парче метал или камък. Лнтата, която реже дунапрена удряйки този камък или парче метал, се  е получила искра и така се е стигнало до ефекта на огнивото“. Това обясни пред shumenonline.bg Илко Илиев, собственик на Мебел стил.

По думите му щетите са за милиони левове.

„В коронавирусас не получихме такава щета каквато ще получим сега.  Дневната издръжка на производството ни е около 60 хил. лв. Щетите ще бъдат огромни,  предстои да ги оценим“, допълни Илиев.

Всички работници са били евакоирани своевременно. На терен е целият наличен състав на пожарната в област Търговище, кметът д-р Дарин Димитров, ръководителят на Окръжната прокуратура в Търговище Диляна Стоянова и разследващи.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено