Изисквания и контрол върху дървесината за битово отопление 
05.08.2020
34% от делата са завършили с ефективни присъди
05.08.2020

7 284 оръжия на отчет в шуменската полиция

Снимката е илюстративна

7 284 оръжия се водят на контрол и отчет в ОДМВР- Шумен от началото към края на месец юни. 5 828 от тях са за ловни цели, а 1456 са собственост на юридически лица и еднолични търговци, придобити от тях за служебни и граждански цели.  За  същия период на 2019 г.  общият  брой  огнестрелно оръжие е  бил 7 123. През изтеклото шестмесечие  на  територията на  ОД на МВР –  Шумен няма  регистрирани  престъпления и злополуки с огнестрелно оръжие.  Иззети са 16 незаконно притежавани  и 148  боеприпаси.  Извършени са 490 планирани и 145 внезапни проверки на лица и обекти осъществяващи дейности с взривни вещества, оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия.

През първите шест месеца на територията на ОДМВР – Шумен са извършени 23 взривявания и 5 пиротехнически илюминации. Спазени са мерките за безопасност и не са допуснати отклонения на взривни материали. Няма констатирани нарушения.

На територията на ОДМВР – Шумен работят 13  магазина за търговия с оръжие,  боеприпаси и пиротехнически изделия. 11 от тях са в Шумен, един в Нови пазар и един във Велики Преслав. Проверяват се ежемесечно от полицейски служители.

За изтеклия период са  съставени  23 акта за нарушения на нормативната уредба по КОС.

Проверени са 136 ловци по  време на ловните излетни дни. Нарушения не са констатирани.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено