Откриха мини нарколаборатория в дома на 17-годишен шуменец
07.08.2020
Спират водата на 13 август
07.08.2020

75-годишен поповчанин с Covid

Снимка: shumenonline.bg

Мъж на 75 години от градПопово е дал положителна проба за коронавирус, съобщават от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в Търговище.

Заразеният е изследван като контактен на вече регистрирано с инфекцията лице. Същият бе поставен под домашна карантина, след като съпругата му бе диагностицирана и хоспитализирана в УМБАЛ в град Русе на 3-ти август.

Контактна е само дъщеря му, която също е в период на домашна изолация. Изследвана е с PCR-тест, чийто резултат е отрицателен.

Вчер са взети проби за изследване чрез PCR-методиката от общо 16 лица от персонала на Отделението по хирургия в МБАЛ-Търговище. Изследвани бяха и двама пациенти на Отделението. Резултатите от всички проби са ОТРИЦАТЕЛНИ.

Към днешна дата на територията на област Търговище са регистрирани общо 4271 лица, поставени под домашна карантина. За 4101 от тях периодът на самоизолация вече е изтекъл и към момента под наблюдение остават 170 лица.

В НЦОЗА са вписани 38 лица от област Търговище, заразени с COVID-19.

Общият брой на направените тестове за установяване на инфектиране с коронавирус е 1611, от които 968 са PCR-тестовете, а 643 са бързите тестове.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено