Гори боровата гора край Дивдядово
09.08.2020
Пожарът отвътре /снимки и видео/
09.08.2020

Търсят доброволци за пожара в Дивдядово

Търсят доброволци за потушаването на огнения ад край шуменския квартал Дивдядово. Организирането на желаещите да се включат в гасенето става пред „Фенерите“.

На терен са 58 огнеборци с 10 противопожарни екипа.В гасенето на пламъците са се включили доброволци от квартала, около 30 горски служители и Доброволно формирование към община Шумен. От полицията заявиха, че към момента няма нужда от повече дороволци и апелират неоучените да не подценяват опасността. Местните обаче продължават да се организират.

Към момента обстановката остава усложнена, защото освен този на територията на областта пожарникари гасят два пожара в Каолиново и един в Смядово, трите са горски.

По информация на комисар Иван Иванов към момента има данни за една засегната вила над Дивдядово, пострадали няма.

Сигнал за произшествието е приет в 11,28 часа. Помощ в гасенето оказват екипи от Смядово и Велики Преслав. Над 1000 декара е засегнатата площ. По първоначални данни огънят е тръгнал от вилната зона. Към момента е рано да се посочи причина. Хората да бъдат спокойни. Огнеборците правят всичко възможно да спре разпространението на пламъците.

Читатели на shumenonline.bg сигнализираха, че силното задимяване стига до пътя Шумен – Велики Преслав

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено