Жена от Разград с опасност за живота след катастрофа край Попово
10.08.2020
Любомир Христов: Благодаря на всички, които помогнаха за потушаването на пожара
10.08.2020

Шофьори с кокаин и канабис зад волана

Снимка: shumenonline.bg

В хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления в Омуртаг, свързани със съхранението и разпространението на наркотични вещества, е установен водач, управляващ МПС под въздействието на наркотично вещество. При извършена на 7.08.2020 г. около 17,10 ч полицейска проверка в града е установено, че правоспособен 23-годишен водач от гр. Елин Пелин управлява лек автомобил „Мерцедес“ по ул. „Беласица“ след употреба на наркотичното вещество кокаин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство “Drager drug test 5000”. Същият отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

При извършена на 8.08.2020 г. около 21 ч полицейска проверка в с. Кралево, община Търговище, на лек автомобил „Хюндай Тражет“ – собственост и управляван от 28-годишен мъж от същото село е установено,  че същият управлява моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство “Drager drug test 5000”.  Водачът е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т.1  от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Започнато е бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на наркотично вещество и по описа на РУ-Търговище.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено