Пожар във фураж унищожи покрив на къща в Попово, човешка небрежност подпали сухи треви
11.09.2020
Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Шумен
11.09.2020

Пиянки от Омуртагско и Шуменско осъмнаха в търговищкия арест

Снимка: shumenonline.bg

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Трима водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол, единият от които неправоспособен, са установени през изминалата нощ по улиците на Търговище, съобщават от полицията в града.

При извършена в 01,50 ч днес полицейска проверка в Търговище е установено, че правоспособен 36-годишен водач от село Беломорци, община Омуртаг, управлява по ул. „Паисий“ лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация – собственост на негов съселянин, след употреба на алкохол. Отчетената концентрация на алкохол в издишания от него въздух е 2,25 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

При извършена проверка в 02,10 ч. е установен неправоспособен 40-годишен водач също от село Беломорци, който управлявал по ул. „Паисий“ лек автомобил след употреба на алкохол. Отчетена била концентрация на алкохол в издишания въздух 2,06 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

При извършена в 02,20 ч. полицейска проверка в Търговище е установен 46-годишен правоспособен водач от село Златна нива, област Шумен, който управлявал по ул. „П.Р. Славейков“  лек автомобил „Фолксваген“ след потреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,92 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

И тримата водачи са отказали кръвна проба за химическо изследване. Задържани са за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати три бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено