Местата в детските градини повече от децата
14.09.2020
Търсят ново място за камионите на чистотата, вдигали шум в кв. „Боян Българанов“
14.09.2020

Кметски намесник и ВиК ръководител от Антоново с предписание от РЗИ заради влошено качество на водата

Снимка: Pixabay

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

2 предписания – на кметски наместник от община Антоново и на ръководител ВиК район град Антоново са издали здравните инспектори на РЗИ Търговище през изминалта седмица. Това съобщават от инспекцията в града.

Предписанието до кметския наместни е за информиране на населението за влошеното качество на водата по микробиологични показатели от местен водоизточник, това пък до ВиК ръководителя е за предприемане на мерки за осигуряване на питейна вода до крана на крайния потребител отговаряща на изискванията.

Съставен е 1 акт на лице работещо в питейно заведение от община Търговище с нередовна лична здравна документация.

126 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище са извършени по систематичен здарвен контрол. От тях 50 проверки са по текущ контрол, 30 са проверките по чл.56, 11 проверки са по чл.54 и чл.55 от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки и продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и 35 проверки в различни видове обществени обекти по спазване Заповедите на министъра свързани с контрола и спазване на   противоепидемичните мерки.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено