Търсят ново място за камионите на чистотата, вдигали шум в кв. „Боян Българанов“
14.09.2020
4 години затвор за Марешки заради изнудване
14.09.2020

Родители срещу маските

Снимки: shumenonline.bg

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Около десетина родители се събраха днес пред Регионалното управление на образованието в Шумен, за да изразят несъгласието си с въведените епидемични мерки в училищата.

Сред мерките, които те категорично не приемат е задължителното носене на маски в общите помещения, както и така наречените изолатори.

„За щастие повечето изолатори в училищата в Шумен са класни стаи, което няма да причини сериозен психичен стрес на децата. Смятам, че маските са напълно не ефективен метод за справяне с вируса. Ние сме против те да са задължителни, нека всеки сам да прецени сам за себе си и детето си дали да ги носи“, обясни организаторът на протеста в Шумен Божидара Руменова.

 

Събралите се тази вечер родители категорично отхвърлиха идеята на просветното министерство децата им да се обучават в електронна форма, тъй като според тях тя е неефективна. Пред родителите стоят много неизвестни, като например в какви случаи един ученик ще се спята за контактен със заразен преподавател.

На провелите се срещи преди началото на новата учебна година ръвководствата на учиищата уверили родителите, че разполагат с топла вода. „Не знаем дали това е така, тъй като ние нямаме достъп до училищата“, заяви Руменова.

Протестиращите бяха категорични, че при евентуално преминаване отново в електронна форма на обучение, не биха могли да осигурят компютър и за двете си децата. Крайната мярка за неносене на маска – преместване в друго училище родителите определиха като абсурдна.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено