Кметски намесник и ВиК ръководител от Антоново с предписание от РЗИ заради влошено качество на водата
14.09.2020
Родители срещу маските
14.09.2020

Търсят ново място за камионите на чистотата, вдигали шум в кв. „Боян Българанов“

Снимка: shumenonline.bg

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Пребазиране на почистващата техника на Общинското предприятие “Чистота“, която се намира на общинския паркинг в кв. „Боян Българанов“, предлагат в докладна записка съветници от групата на ДПС.

За проблема сигнализирали живущите в квартала, които се оплакали от шумната техника, която ги безпокояла от ранни зори, освен това и замърсявала въздуха.

„Тази техника обаче сутрин, шофьорите идват много рано, поради технически съображения, които е нужно да направят на камионите, предварително да ги запалят, да напомпят и да нагнетят въздуха в системите им. Поради това се вдига изключително голям шум и се отделят много газове. Проблемът е, че сега през лятото всички прозорци на апартаментите са отворени и миризмата и шума влияят много зле на жителите на квартала и особено на блоковете, които са около този паркинг“, обясни Гюнай Тефиков, общински съветник от ДПС.

Съветниците предлагат Общината да намери друго място за техниката, извън жилищните райони на града. Предстои предложението ще бъде разгледано на предстоящата на 24 септември сесия на Общинския съвет.

По време на предстоящата сесия сместният парламент  ще разгледа още 32 точни, след които нправено от съвтеника Добромир Драев предложение, свързано с решаването на проблема с безводието в малките населени места от Общината.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено