Братя Владигерови и Преславското съкровище идват на бял свят в една и съща година
15.09.2020
Кметът на Шумен се среща с Александър и Константин Владигерови
15.09.2020

Заместник-министър Таня Михайлова откри новата учебна година в Търговище и Попово

Снимки: РУО Търговище

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Заместник-министъра на образованието Таня Михайлова посети днес Търговище по случай откриването на новата учебна година в две училища на територията на областта. Гости на празненствата бяха областният управител на Търговище Митко Стайков и началника на РУО – Търговище Елка Станчева.

Новата учебна година във всички училища в област Търговище започна при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. През учебната 2020/2021 година в общо 50 училища на територията на област Търговище ще се обучават 10 225 ученици. Очакваният брой първокласници е 881, а записани в дванадесети клас са 662-ма зрелостници.

Зам.-министърът Михайлова и областният управител приветстваха ученици и учители в III ОУ „Петко Рачeв Славейков“ в града.

„За мен е изключителна чест днес да бъда сред Вас. Да открием новата 2020/2021 учебна година и да се завърнем в класните стаи след една неочаквана ваканция, но съобразени с условията, в които се намираме“ – каза Михайлова.

Тя се обърна към всички ученици, прекрачващи прага на III ОУ „П. Р. Славейков“, с пожелания за здраве, търпение, упоритост и постоянство. „Днес Вие се връщате в класните стаи, където не само ще получавате нови знания, а ще формирате умения и ще се учите на най-важното – да бъдете добри и всеотдайни хора“, допълни обръщението си заместник-министърът.

Губернаторът изказа своята искрена радост от обновения облик на училището, в което са освежени класните стаи, подменена е  и дограмата, освежена е и фасадата на училището. „Всички ние сме отговорни за условията, при които се обучават нашите деца. Щастлив съм, че днес виждам подходяща учебна среда и вярвам, че тук ще се прилагат нови и иновативни методи на работа, за да израстват децата на Търговище знаещи и можещи, като достойни граждани на града и страната ни“ – каза още той.

С приветствени думи, по случай откриването на новата учебна година, към възпитаниците на III ОУ „П. Р. Славейков“, педагогическия екип и родителската общност се обърна и началникът на РУО – Търговище Елка Станчева. Тя заяви, че предвид продължаващата пандемична обстановка, най-важно е да се опази здравето на учениците, на работещите в системата, на техните семейства и всички наоколо. На всички тя пожела здрава и успешна нова учебна година.

Директорът на III ОУ „П. Р. Славейков“ Наталия Миланова връчи благодарствени плакети за указаната подкрепата и съдействие на Областния управител Митко Стайков, на зам.-министъра Таня Михайлова заме и началника на инспектората Елка Станчева.

По-късно Таня Михайлова, придружавана от областния управител, поздрави и възпитаниците на Професионалната гимназия по техника и лека промишленост в Попово. „Професионалното образование Ви дава още една възможност в живота. То няма да ви ограничи, дори напротив, то ще Ви помага в каквато и друга сфера да се насочите“ – изтъкна пред осмокласниците заместник-министърът. На всички ученици тя пожела да бъдат активни, да се учат, да бъдат нетърпеливи, любознателни и трудолюбиви, защото успехите се постигат с много труд.

Стайков поздрави ръководството на учебното заведение и педагогическия екип за реализираните дейности по обновяване на материално-техническата база. Преди началото на учебната година в училището са реализирани сериозни ремонтни дейности по отоплителната и ел. инсталация. „Истински щастлив и горд съм, че Вие неуморно показвате едно много високо равнище на развитие в професионалното образование в област Търговище и доказвате, че в Попово и региона растат много талантливи деца. С Вашата подкрепа и насоки ден след ден и година след година Вашите възпитаници достигат нови висоти в себепознаването си и в своето професионално израстване. Продължавайте да вървите целенасочено напред и да доказвате себе си не само в страната, но и в международен аспект“ – каза още областният.

И в двете училища заместник-министър Таня Михайлова изказа благодарствени думи към учителите: „Вие доказахте как българският учител може да организира качествен учебен процес, независимо в какви условия се намира. Силно се надявам тази учебна година, заедно с предизвикателствата и неизвестното, които предполага, да бъде присъствена и да бъдем в класните стаи заедно с всички ученици“. Тя пожела успешна учебна година за всички ученици от област Търговище – година на успехи и много постигнати мечти.

В навечерието на Първия учебен ден всички училища и детски градини на територията на област Търговище получиха поздравителен адрес с благопожелания от името на областния управител.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено