Звънецът би, учениците се връщат в клас
15.09.2020
Задържаха крадец на телефон и шофьор с наркотици
15.09.2020

Огнеборци и доброволци гасиха горски пожар, тръгнал от сухи треви

Снимка: shumenonline.bg

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

осем сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екип през последните 24 часа, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

В 14:28 часа е приет сигнал за пожар в сухи треви на ул. “Охрид“ в село Каспичан. Към мястото на произшествието бил насочен екип на РСПБЗН- Нови пазар. Пристигнал и втори.  При пристигане на място станало ясно, че пожарът възникнал в сухи треви и храсти, като пламъците се прехвърлили като низов пожар в горски отдел. Помощ в гасенето са оказали доброволци от Доброволно формирование град Каспичан и ДГЛ- Шумен. На място, за оказване на съдействие са пристигнали и два екипа от РСПБЗН- Шумен. За гасенето на пламъците , които били на площ от 300 000 кв.м. са ползвани 10 тона вода, ликвидирани са и с пръскачки. Спасена от опожаряване е 1200 декара широколистна гора. Материални загуби не са допуснати.

В 16:16 часа е получено съобщение за пожар в отпадъци на разклона за село Риш. Екип от участъка на пожарната в Смядово пристигнал на място, а помощ в гасенето оказали доброволците от формированието в Смядово. Пожарът е без материални загуби. Загасен е с 15 тона вода. Бил е на площ от около 240 000 кв.м.

В следобедните часове е погасен пожар в сухи треви в района на Шуменското езеро. Пожарът е без материални загуби. Пожари в сухи треви храсти край село Риш, между Смядово и село Златар са били ликвидирани. Всички те са без материални загуби. Екип от Шумен е реагирал на сигнал за змия в коридор на зала „Арена“ – Шумен в ранните следобедни часове вчера. В 07:30 часа тази сутрин е приет сигнал за запален контейнер за смет на ул.“Панайот Волов“, близо до Деу център в Шумен. Пламъците са погасени с помощта 300 л. вода.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено