Водата от 5 чешми в Преславско не става за пиене
15.09.2020
Обявен е търг за продажба на поземлени имоти
15.09.2020

РЗИ Шумен: Без нарушения на противоепидемичните мерки

Снимка: shumenonline.bg

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Без констатирани нарушения на противоепидемичните мерки са преминали 127-те проверки на здравните инспектори през изминалата седмица. Това отчитат от Регионалната здравна инспекция в Шумен.

На територията на област Шумен са проверени 68 юридически лица, 15 магазини за хранителни стоки, 13 лечебни заведения и медицински центрове, 11 училища, 5 детски ясли и детски градини, 4 физически лица, 3 заведения за бързо обслужване, 2 питейни заведения, 2 университета, 2 ресторанта,  1 транспортно средство и 1 брой други обучителни институции и организации.

При извършените проверки инспекторите са констатирали, че работодателите са организирали провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения – дезинфекция съгласно алгоритъм на дезинфекционните мероприятия на работните места; недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести; инструктаж  за правилна хигиена; създаване на организация, която да осигури физическа дистанция между лицата най-малко от 1,5 м; осигуряване на лични предпазни средства на персонала в зависимост от спецификата на работа и оценката на риска на работното място (защитна маска за лице, шлем, ръкавици и др.).

Броят на проверките за спазване на задължителна карантина от 14 дни през изминалата седмица са 50, при които не са констатирани нарушения.

Връчени са 50 предписания на лица, положителни на COVID-19 и на лица, контактни на положителни на COVID-19 за 14 дневна домашна карантина в област Шумен.

Регионална здравна инспекция – Шумен апелира за спазване на противоепидемичните мерки.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено