Акция на КАТ: „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“
15.09.2020
4-ри жени с Covid приети в МБАЛ Шумен, двама пациенти в тежко състояние
15.09.2020

„Северна песен“ с изпълненията на внуците на Панчо Владигеров

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Музикални произведения от Панчо Владигеров, Лудвиг ван Бетховен, Джордж Гершуин, Якоб до Бандолим, Пакито Д’Ривера, както и свои авторски аранжименти ще изсвирят Трио Владигерови по време на концерта си „Северна песен“ в Шумен.

Публиката ще има възможността да се наслади на изпълненията на Екатерина Владигерова – пиано, Александър Владигеров – тромпет и флюгелхорн и Константин Владигеров – кларинет и пиано. Гост солист ще бъде Калина Василева – флейта. Концертът ще се състои на 15 септември от 18.00 часа на открита сцена в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.

Проектите на внуците на Панчо Владигеров имат за цел да представят музикалната традиция на фамилия Владигерови в нейното развитие през поколенията. Концертните им изпълнения са жива ретроспекция на музика, създадена в продължение на 120 години от три различни поколения, черпили опит и вдъхновение от богатството на българския фолклор. Те са изнасяли концерти в Австрия, България, Белгия, Великобритания, Германия, Италия, Канада, Израел, Люксембург, Русия, Швейцария, Унгария, Полша и Чехия и др.

Концертът се осъществява със съдействието и финансовата подкрепа на Община Шумен.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено