„Северна песен“ с изпълненията на внуците на Панчо Владигеров
15.09.2020
Водата от 5 чешми в Преславско не става за пиене
15.09.2020

4-ри жени с Covid приети в МБАЛ Шумен, двама пациенти в тежко състояние

Снимка: shumenonline.bg

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

4-ри лица от новите 5 установени с коронавирус за област Шумен през последното денонощие са приети за лечение в МБАЛ Шумен. Това съобщават от регионалната здравна инспекция в Шумен.

С положителен резултат за Covid са три жени от Шумен – на 74 години, 67 години и 68 години. Вирусната инфекция е установена при още две жени – на 65 години от град Върбица и друга на 44 години от село Браничево, община Каолиново. Всички те са установени от направени 49 PCR теста.

Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14 – дневна домашна карантина. В момента на лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 17 пациенти с COVID-19, от които двама са настанени  в ОАИЛ.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID – 19 в информационната система, достигнаха 307 лица. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 31 лица, оздравелите са 242 лица, починалите са 17 лица.

Медицински служители, при които е констатиран COVID -19, са общо 10 лица.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 65.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция – Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено