Горя багер на гробичния парк в Търговище, пожар в постройка изпепели имущество
16.09.2020
Прибраха добре пийнал шуменец
16.09.2020

Засякоха двама солидно пийнали по пътищата в Търговище и Попово

Снимка: shumenonline.bg

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Двама водачи са установени шофират с концентрация на алкохол по пътищата в област Търговище за изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на полицията.

При извършена около 03,25 ч. днес полицейска проверка на пътя Бяла-Попово-Дралфа-Лозница е установен 20-годишен правоспособен водач от град Опака, който управлявал автомобил „Ауди А4“ с 2,77 промила в издишания въздух. Управляванията от него автомобил е с търговищка регистрация, собственост на друг мъж от Опака. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

При извършенав 01,08 ч. днес полицейска проверка в Търговище е установен 67-годишен правоспособен водач от Търговище, който управлявал в кв. „Запад 3“ собствения си лек автомобил „Сузуки Витара“ с 1.95 промила алкохол. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 и по описа на РУ-Търговище.

268 МПС и 342 граждани са проверени от контролните органи в хода на проведена от 11 до 14 септември на територията на област Търговище, както и в цялата страна, специализирана полицейска акция за гарантиране безопасността на движение по пътищата. За констатираните от тях нарушения на Закона за движение по пътищата полицейските служители са съставили 13 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 64 глоби по фиш. В хода на проверките са установени трима водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол: двама – с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила/престъпление по НК/, и един – с концентрация между 0,5 и 1,2 промила/административно нарушение/. Установени са 52 случая на неспазване на пътни знаци или маркировка, и 20 случая на управление на МПС без използване на предпазни колани/каски за водачите на мотоциклети/. По време на операцията е установен и един случай на управление на МПС от неправоспособен водач, и един случай – на неправилен превоз на пътници. В хода акцията, в хода на която полицейските служители са използвали всички налични технически средства за контрол на скоростните режими, са установени 421 такива нарушения. Връчени са и 9 електронни фиша.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено