Симфониета Шумен с участие във фестивала „Софийски музикални седмици“
16.09.2020
Вода за Мътница от Българския ВиК холдинг
16.09.2020

Класна стая на открито посрещна учениците в Никола Козлево

Снимка: СУ“ Цанко Церковски“

Пелетни камини Bella от TermoDoctor.bg

Класна стая на открито посрещна през новата учебна година учениците на СУ“ Цанко Церковски“  в село Никола Козлево. Това съобщи за shumenonline.bg Галя Янчева- старши учител в СУ“Цанко Церковски“, преподавател по География и икономика и Гражданско образование, която изготвила и спечелила проекта.

В училището учат  320 ученици от 1 до 12 клас. След 7 клас учениците  се обучават в две специалности Софтуерни и хардуерни науки и Оператор в шевното производство.

Изграждането на класна стая на открито в двора на СУ“ Цанко Церковски“ ще осигури възможност за общността да бъдат провеждани редовни занятия, извънкласни мероприятия, както и извънучилищни занятия по различни проекти. Класната стая ще бъде обособена във вътрешния двор на училището, където ще бъдат подредени редица от пейки, а в центъра ще бъде поставена специална преносима училищна дъска, с което ще се обособи мястото на учителя. На открито учениците ще могат да работят активно, като включват и сензорните си възприятия. Реализирането на проекта ще даде възможност да се разчупи традиционния начин на преподаване, защото всичко ново е интересно на децата.

Проектът включва обучение на открито с цел повишаване на ентусиазма на учениците, постиженията им, свързан е с основните им умения по математика, науки и грамотност. Този кът ще може успешно да се използва и за открити уроци с родители и гости на училището. Стаята под открито небе е подходяща за отдих и за занимания по интереси на полуинтернатните групи в училището. Заедно с учениците и техните родители мястото ще се облагороди и озелени, като ще се подберат и засадят подходящи растения.

Чрез провеждане на открити уроци ще се насърчи участието на родителите в образователния процес. Село Никола Козлево е малко населено място, в района няма културни институции като театри и галерии, няма големи обществени зали и места за общностни изяви. Макар и малка като пространство, класната стая на открито може да се превърне в привлекателно място за културна изява, като там се организират рецитали,изложби на открито и др.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Софийска платформа“, MitOst e.V. и Stiftung Mercator като част от програмата „Европа като общност на граждани“. Стойността му е 950 лева. Основен партньор на проекта е училището, което предоставя мястото за класната стая. С отпуснатите средства е закупено оборудване за класната стая- флипчарт, прожекционен екран със статив, мобилна стойка за табла и канцеларски материали. Пейките се пребоядисаха в цветовете на българското знаме, в бъдеще мястото ще облагороди със цветна леха.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено