Сребро от Сингапур за малката математичка Мария
21.09.2020
Тежко дежурство: Пожарникари се отзоваха на 17 сигнала за помощ
21.09.2020

Община Шумен финансира младежки проекти за 30 000 лева

Снимка: Община Шумен

12 проектни предложения на индивидуални кандидати и младежки организации бяха одобрени по Правилника за финансиране на младежки проекти в изпълнение на Стратегията за развитие на младите хора в община Шумен. Това съобщават от пресцентъра на Община Шумен.

За реализиране на проектите през тази година бяха отпуснати 30 000 лв., които ще бъдат използвани за организиране на футболен турнир за младежи, за провеждане на обучения за млади хора, които се интересуват от фотография с утвърдени професионалисти в областта, за изграждане на екопътека „Кьошкове – Бигора – Русалка“, за закупуване на народни носии, за концертна, културна дейност и други.

Сред одобрените е и проектът „Естетическо възпитание на младежите в град Шумен“ на Петко Турданов. Идеята е първо да бъдат реновирани пейки в града, а след това на тях да се монтират музикални кутии, които да възпроизвеждат композиции на видни шуменски музиканти.

С финансовата подкрепа на общината ще бъде реализирано и второто издание на Робо Академия в Шумен. Целта на академията е да събуди интереса на младите хора към науката и технологиите, като по време на обучението участниците ще имат възможност да направят своите първи стъпки в роботиката, електрониката и програмирането.

Темите на всички одобрени проекти са публикувани на официалния сайт на Община Шумен в раздел „Култура, младежки дейности и спорт“ – секция „Младежки дейности“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено