Мътница иска незабавни мерки и срок за възстановяване на сондажа
21.09.2020
Оставиха в ареста мъжа, отвлякъл сина на приятелката си
21.09.2020

7 от новите случаи на Covid са приети в шуменската болница, още един медик се зарази

Снимка: shumenonline.bg

7 лица от диагностицираните 8 с коронавирус през почивните дни са хоспитализирани за лечение в шуменската болница. Сред заразените е и медицински служител.  Това съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен.

Новите положителни са Шумен, Върбица, Нови пазар и селата Вълнари и Тодор Икономово. Това са двама мъже – на 73 и 74 години и една жена на 79 години от Шумен, две жени – 61 и 67 години от Върбица, 50 годишна жена от Нови пазар, мъж на 67 години от село Вълнари и 38 годишен мъж от село Тодор Икономово. Всички те са установени от направени 47 PCR тетста.

В момента на лечение в МБАЛ-Шумен са 22 пациенти с COVID-19, от които един е настанен в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ Силистра. На контактните им лица са изготвени предписания за задължителна 14 – дневна домашна карантина.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID – 19 в информационната система, достигнаха 322 лица. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 26 лица, оздравелите са 255, починалите са 18 лица.

Медицински служители, при които е констатиран COVID -19, са общо 12 лица.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 82.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция – Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено