27 души от ГЕРБ хвърлиха партийните си книжки
23.09.2020
Пациентка с Covid издъхна в търговищката болница, нови 7 случая на заразени в областта
23.09.2020

НАП събра 1 441 000 лв. задължения чрез ПОС терминалите си

Снимка: shumenonline.bg

Повече от 1 441 хил. лв. задължения са пратени чрез  ПОС терминали в офис Шумен за първите осем месеца на годината, като от услугата са се възползвали близо 5 000 лица. Това съобщават от офиса на данъчна служба в града.

Дни преди да изтече срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица напомняме на гражданите от областта, клиенти на НАП, които притежават банкови карти, че могат да превеждат задълженията си без такси, както на дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция. Преводите могат да се извършват: – най-лесно, бързо и без такси по интернет  чрез виртуален ПОС терминал на НАП чрез портала за електронни услуги на НАП, която услуга функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата или към банкова сметка на НАП чрез ePay.; – Без такси с дебитни и кредитни карти Mastercard, Maestro, Visa, Discover, Diners club и Bcard чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП; – Във всеки банков офис с платежно нареждане за плащане към бюджета; – По пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или с вносна бележка – на банково гише в офис на НАП. В повечето офиси на НАП са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите, осигурителни вноски и здравноосигурителни вноски от физическо лице, което не е едноличен търговец – при плащане от банково гише в офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице не се събират такси.

Без такси клиентите на НАП,  притежатели на дебитни и кредитни карти могат да превеждат задълженията си и чрез инсталираните 6 физически ПОС терминали в офис Шумен в рамките на работното време за администрацията.

Инсталираните ПОС терминали в офис Шумен са в сградата на офиса за обслужване на клиенти на ул.“Адам Мицкевич“ № 1 /5 броя/ и един в сектор „Обезпечаване и събиране на публични вземания“ в сградата на пл.“Освобождение“ № 2.

Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено