НАП събра 1 441 000 лв. задължения чрез ПОС терминалите си
23.09.2020
578 проверки в гората за една седмица
23.09.2020

Пациентка с Covid издъхна в търговищката болница, нови 7 случая на заразени в областта

Снимка: shumenonline.bg

77 годишна жена от село Кралево, доагностицирана с Covid 19 е починала вчера в Инфекциознто отделение на МБАЛ – Търговище. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация Търговище.

Между временно новите случаи на коронавирус, които са регистрирани през последното денонощие за област Търговище вече са 7.

Два са положителните резултати на служители в шивашка фирма в Търговище, в която има и други по-рано потвърдени случаи на заболяването. Диагностицирани, след профилактично изследване, са две жени на възраст 34 и 43 години от града. Към момента заболяването протича без симптоми. За оплаквания в здравословното състояние не съобщават и техните домашни контактни – общо 5 лица, сред които и две деца в ученическа възраст.

Инфектирана с коронавирус е и жена на 48 години от село Пъдарино, община Омуртаг, която работи като пакетировач в завод към стъкларския холдинг в Търговище.

Потвърдено е заболяването и при жена на 68 години също от Търговище, контактна на по-рано диагностицирания й съпруг. Същата не съобщава за оплаквания в здравословното й състояние.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище са хоспитализирани трима нови заразени с коронавирусната инфекция. Приети за лечение са съпрузи – жена на 73 години и мъж на 79 години от село Лиляк, община Търговище. И двамата са били карантинирани като контактни на по-рано заболелия от вируса им син, чийто положителен резултат е регистриран на 17 септември. В същото отделение е настанена и жена на 59 години от село Маково, община Търговище.

Всички заразени, чието заболяване протича без симптоми, както и техните домашни контактни лица са поставени под карантина, като вече са им връчени предписания от служители на РЗИ – Търговище. За случаите са информирани личните им лекари, работодателите на работещите и директорите на училищата на контактните ученици.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено