Ситроен „излетя“ от пътя край Дибич
23.09.2020
НАП събра 1 441 000 лв. задължения чрез ПОС терминалите си
23.09.2020

27 души от ГЕРБ хвърлиха партийните си книжки

Снимка: ГЕРБ Шумен

27 членове от структурата на ГЕРБ в Шуменска област са подали молби с искане да напуснат партията през последните месеци. Това заяви за shumenonline.bg областният лидер на партията Любомир Христов, когото потърсихме за коментар след скандалното наспускане на инж. Гюнай Исмаил, който реши да продължи политическата си кариера в партията на Цветан Цветанов.

„Всеки има право да избира,  в коя партия да членува и кои идеи да изповядва. Не виждам нищо притеснително. От юли досега сме приели 49 нови членове в редиците си“, коментира Христов и категорично отхвърли твърденията, че е отправял закани към съпартийците си. „С никого не съм разговарял по този повод, ако може един да дойде и да го потвърди, веднага ще напусна партията“, заяви лидерът на ГЕРБ в Шуменско.

Само един от заявилите желание да напуснат посочил като причина постъпване на длъжност в структура, която изисква деполитизация. Всички останали хвърлили партийните си книжки без да посочват конкретни мотиви, като двама от тях дори не били членове на ГЕРБ.

По думите на областният координатор отлив няма, а желанието на някои да напускат било нормално. Общият брой на членовете на ГЕРБ в областта е 3 183.

По информация на наши източници, много от членовете на ДПС, някои от основателите на партията в делиормана, получили покани за участие в учредителната конференция на Цветанов.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено