Пожарът до кула остави без вода част от Шумен
24.09.2020
Динамично време и високи температури
25.09.2020

Шуменският театър откри своя 165-ти творчески сезон

Снимки: shumenonline.bg

С пъстро дефиле Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ откри новия 165 творчески сезон. Превъплътени в персонажи от пиеси и предвождани от духова музика тетаралите преминаха от пл.“Кристал“ до храма на Мелпомена, където бе запален театралния огън и издигната хуругвата на театъра.

„Не знам дали има друг театър с толкова сезони в биографията си. Звучи много респектиращо, но нито един сезон не би бил възможен, за който и да е театър, ако той няма своята публика. Щастлив съм, че тетаърът в този град има тази публика и тази любов“, с тези думи директорът на шуменския театър Димитър Димитров откри новия творчески сезон.

„Щастливи сме, че въпреки обстоятелствата през последните месеци, днес отново можем да стиснем ръцете ви и да ви пожелаем На добър час!“, каза зам.-кметът по образование и култура Найден Косев.

От 19.00 ч. започна премиерата на спектакъла „Две“ по текст на Таня Шахова с режисьор Максима Боева. В ролите на Дора Габе и Елисавета Багряна ще се превъплътят Стефани Лечева и Марияна Бранкованова.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено