Мъгърдич Халваджиян журира в състезание по предприемачество за младежи в Шумен
24.09.2020
Данъкът на такситата падна на 300 лв.
24.09.2020

Шумен няма да остане без вода, ВиК холдингът поема задълженията за ток

Снимка: Pixabay

Дълговете на ВиК дружествата към „Енерго – Про Варна“ ще бъдат поети от „Българския ВиК холдинг“ ЕАД, това съобщи изпълнителният директор на холдинга Илиян Илиев, след като по-рано днес от Енерго Про разпространиха информация до медиите, че подготвят спиране на енергоподаването към двата ВиК оператора заради дълг от 10,5 млн. лв.

Жителите на областите Добрич и Шумен няма да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към „Енерго – Про Варна“ ще бъдат погасени от „Българския ВиК холдинг“ ЕАД в договорения срок – 30 септември 2020 г.

Илиян Илиев посочва, че дълговете са натрупани през изминалите години, тъй като водата в двете области се добива чрез помпи. В същото време цената на ВиК услугата не може да надвишава прага на социална поносимост.

Двата водни оператора изпълняват задължението си за разплащане на текущите фактури за ток.

„Българският ВиК холдинг“ ЕАД беше създаден с решение на правителството през януари 2020 г. Една от основните му задачи е да подпомага ВиК дружествата в тежко финансово състояние, както и инвестициите във ВиК инфраструктура с цел подобряване на услугата за населението.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено