Енергото няма да спре тока на ВиК Шумен, ако си плати задълженията
25.09.2020
Община Никола Козлево с конкурс за най-оригинална Хелоуин маска
26.09.2020

БТТИК подписа договор за сътрудничество с Търговско-промишелната палата на Перм

Снимки: shumenonline.bg

Българо-турската търговско-индустриална камара /БТТИК/ подписа меморандум с Търговско промишлената на палата на Перм, Русия. Това стана днес в присъствието на представители на медиите, а подписите положиха председателят на БТТИК Фикрет Индже и Юлия Борисовна, представител на Търговско промишлената палата на Перм.

„Целта на широкоформатния договор е, в условия на пандемия, бизнесът във всички страни, който изпитва затруднения, да си сътрудничи. Ние, като посредници, ще се опитаме да помогнем на руски фирми да стигнат до турсия пазар и обратно, като от това сътрудничество могат да се възползват и български фирми“, обясни изпълнителният директор на Камарата Венцислав Венков.

„За първи път подписваме протокол за сътрудничество с друга държава. „Рисия е изключително голяма страна, а Пермския регион е ключово място, което попада в териториите на страната. Това място, където има високи технологии, като на това се отдава изключително голямо значение“, сподели Фикрет Индже. Той  подчерта, че с договора се поставя началото на комуникацията между двете страни, която има решаващо значение.

От следващата седмица, чрез обновения си сайт, Камарата ще предлага още една посредническа дейност, помагайки на безработни да намерят работа във фирмите, които членуват в БТТИК. В момента Камарата е събрала около 20 автобиографии на хора, търсещи работа. CV-та се приемат, както на хартиен носител на адреса на ББТИК, така и по електронен път. За улеснение на работодателите документите ще бъдат превеждани на турси език безплатно.

БТТИК ще си партнира с туроператорска фирма в още една инициатива. Кампанията се нарича „Вземи информирано решение, потърси второ мнение“, която ще бъде в помощ на пациенти със сериозни заболявания. Помощта се изразява в безплатни транспорт и преглед при специалисти в 15 направелния в Истанбул.

Въпреки пандемичните условия „Алкомет“ АД продължава да се развива, като дори отчитат ръст на търсенето на продуктите за пакетиране, коментира още Фикрет Индже.

„Най-голямото ми желание е този период да мине без да бъдат нанасени вреди на персонала. Имаме 1100 души служители. Дай Боже от гледна точка на здравето да нямаме проблеми“, каза още той.

Въпреки нарушената търговска верига интересът на турските компании към България не е секнал.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено