На урок по пътна безопасност в детска градина „Китка“
15.10.2020
67-годишен шофьор с опасност за живота след ляв завой
15.10.2020

ГЕРБ Шумен се разграничи от позицията на Кемал Ешреф за изучаването на турски език

Снимка: gerb.bg

Ръководството на ПП ГЕРБ Шумен категорично се разграничи от споделения в личния профил на Кемал Ешреф в социалната мрежа Facebook мнение за това какъв език трябва да се изучава в училище. Това съобщават в своя декларация изпратена до медиите от пресцентъра на партията в Шумен.

Ето и постът, който в продължение на два дни, продължава да се споделя в социалните мрежи, събирайки възмутителни коментари.

„По повод широката обществена реакция заявяваме, че държавната политика в сферата на образованието е ясно регламентирана в Закона за предучилищното и училищно образование. В чл. 13. ал. 1. е посочено, че: Официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският.

Ние години наред защитаваме и прилагаме тази държавна политика и поради това се разграничаваме от становището на Кемал Ешреф. Едновременно с това отказваме да ни бъде вменявана политическа отговорност за това кой какви мнения споделя в социалните мрежи през свободното си време“, посочват от Областното и Общинско ръководство на ГЕРБ.

shumenonline.bg

 

1 Comment

  1. Добри Войников каза:

    След подобна провокация не е редно жената на това нещо Ешрефоглу да остане заместник областен управител.Гроб -сменяйте си калинките.Изпращайти кадъната по предназначението и в Делиормана да пържи мекици и да точи баклава.Срам за българските турци.Що не го пратите на Ердоган да предложи да се учи в турските училища кюрдски!Ще му резнат простата алчна тиква.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено