Пострадалият при катастрофата вчера е стабилизаран
16.10.2020
Експлозия на газова бутилка прати възрастна жена в МБАЛ Търговище с обгаряния
16.10.2020

Журналистът Румен Стоичков гостува на Шумен с три нови книги

Снимка: РБ "Стилиян Чилингиров"

Журналистът и радиоводещ Румен Стоичков ще представи последните си книги „По билото на миналото”, „Ожадняла река” и „Сърце на длан“. Той ще гостува в Шумен на 20 октомври от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Предишните си издания – „Преди забравата”, „Из стръмнините на България” и „Някъде там”, журналистът представи в библиотеката през 2017 г.

Румен Стоичков е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт” на Българското национално радио с повече от 1200 предавания и един от най-емблематичните гласове на националната медия. Автор е на повече от 2000 анкети, интервюта и репортажи. Голяма част от тези материали публикува и в книгите си, в които разказва историите на малки, изоставени населени места с мисията да бъде съхранена родовата и националната памет, която те притежават. За журналистическата си дейност е отличен с множество награди: специалната награда на Медийния фестивал в „Албена” през 2005 г.; годишната награда за 2007 г. на Съюза на българските журналисти в раздел „Радиожурналистика”; втора награда за репортаж от Източните Родопи в конкурс по проект „Новото тракийско злато” през 2012 г.; националната награда „Златна кана” на Фондация „Съкровищата на Панагирик” през 2015 г. за цялостно журналистическо и литературно творчество и обществена дейност. През 2015 г. е номиниран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите за приза „Пазител на традициите 2015” и печели наградата и на журито, и на публиката в категория „Личност”. Три пъти е отличаван с грамота в категория „Радио” на медийните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората”.

Хобито на Румен Стоичков е да събира автографи от известни личности и колекцията му, попълвана от 50 години, вече включва над 7000 автографа.

Срещата с Румен Стоичков се осъществява с финансовата подкрепа на шуменския бизнес.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено