На ръба на психологическата COVID граница: 998 в страната, 38 за Шумен и 39 за Търговище
17.10.2020
След усложнения с COVID издъхна нотариус Кольо Митков
17.10.2020

ВМРО Шумен иска оставката на зам. областния управител Ширин Вели

„В условията на политическа криза или на предизборна борба, въпреки че до парламентарните избори има близо половин година, политическото говорене се превръща в мощен инструмент за нагнетяване на напрежение в обществото и за „черен PR“ на политическите опоненти. Една граница обаче не трябва да бъде преминавана – границата, след която ще бъде застрашен социалният или етническият мир, ще бъдат подкопани устоите на държавността.

Днес сме свидетели именно на това. Синът на виден гербаджия, бизнесмен и кмет на община отправи през социалните мрежи призив за въвеждането на турски език като задължителен в училищата в Шуменско и по този начин противопостави гражданите, застрашавайки етническото и социално равновесия не само в региона, но и в държавата. Местното ръководство на партия ГЕРБ вече се разграничи от подобни призиви, но следващата стъпка е да вземе мерки за „изчистване“ на и без това пострадалият имидж на партията (особено в Община Шумен). Отказът да се вземат такива мерки може да се дължи на две причини: или неспособност (нежелание) да се види рушителната сила на подобно изказване, или на влиянието на други, извънполитически фактори, върху формиране на позицията на местното ръководство на ГЕРБ.

Старата максима, че кадрите решават всичко в настоящия случай може да бъде променена в смисъл, че някои от кадрите на ГЕРБ провалят партията. Това обаче не трябва да застрашава стабилността на държавността. Дори и в свободното си време българските граждани трябва да спазват законите и моралните норми.

Ако от ръководството на местната структура на ГЕРБ не предприемат адекватни мерки за осъждането на това антибългарско изказване, ВМРО-БНД Шумен ще поиска оставката на зам. областния управител Ширин Вели, държавен служител и съпруга на Кемал Ешрефоглу, и ще провокира намесата на компетентните органи в конкретния казус“.

ВМРО Шумен

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено