Болниците в Шумен и Търговище готови да разкрият нови легла, недостиг на медици няма
17.10.2020
Тиквена украса на площада вместо празник 
17.10.2020

Учител от Попово и ученик от Търговище са сред новите 39 заразени

Снимка: shumenonline.bg

Нови 39 случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие. Това съобщават от Областния кризисен щаб. 26 от тях са регистрирани при жители на община Търговище. В община Омуртаг новодиагностицирани са 6 лица, в община Попово – 6, в община Антоново – 1. В община Опака няма доказани случаи на заболяването.
Шестима от потвърдените заболели, които са регистрирани в Националната информационна система днес са хоспитализирани в област Търговище.
Под домашна карантина са поставени 33 лица от новодиагностицираните с COVID-19, сред които учител от община Попово и ученик от община Търговище. Контактните ученици от общо две паралелки са получили предписания от РЗИ – Търговище за спазване на 14-дневна самоизолация. В периода обучението им ще се осъществява в електронна среда от разстояние.
Към днешна дата в област Търговище са потвърдени общо 469 случая на COVID-19. Активните случаи са 302. Спрямо днешния ден хоспитализирани са 79 лица, а 223 са положителните случаи, поставени под домашна карантина.

shumenonline.bg

2 Comments

  1. Една учителка каза:

    Защо предписанията за учениците не ги разнася РЗИ?

  2. Нели каза:

    Престанете вече!Сезонът на грипа е! Защо трябва да е ковид?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *