Още едно училище в Търговище преминава на електронно обучение от разстояние
26.10.2020
Допълнителни мерки в библиотеката
26.10.2020

Лекар от Шумен пребори COVID 19

Снимка: личен архив

„Добре съм. Добре сме, много по-добре! Но първо искам дълбоко да се поклоня на моите колеги и на всички, които се грижиха за нас в тези тежки дни на изпитание. Трудно е да ви опиша как се справят облечени в тези скафандри, как със запотени очила и шлемове, с два чифта ръкавици успяват да ти хванат венозен път, за да ти текат лекарствата. Как до 23:00 приключват назначенията и веднага започват да зареждат за следващите в 6:00.“. Това написа в личния си фейсбук профил председателят на шуменската Районна колегия на Българския лекарски съюз д-р Красимир Симеонов, който 29 септември бе приет за лечение с COVID 19 в МБАЛ Шумен.

Докторът споделя, че от два дни не приема антибиотици и е дошло ред да обърне внимание на организма си, който, за да се пребори с болестта поел големи дози антибиотици, дексаметазон, парацетамол, софтафилин, дифлазон и др. медикаменти.

‘Това може да се види само отвътре, но не го пожелавам на никого. Тези хора, герои, просто си работят, вижда се, че са уморени, но не мрънкат. Мрънкащите са отвън, че трябвало да носят маски и не можели да отидат на дискотека! Знам, че няма достатъчно силни думи да изразя благодарноста си, но искам да знаете, че и аз и други хора сме живи благодарение на техните усилия. Благодаря и на д-р Загорчев, че се ориентира светкавично за ситуацията и ме посъветва да не отлагам болницата. На никой не му се лежи в болница, но ето точно след месец сме си в къщи, макар и под „Домашен арест „.

След продължила близо месец борба с коварната болест, днес медикът и съпругата му, която също се заразила, са вече у дома.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено