Коронавирусът влезе в дом за възрастни хора в Поповско
26.10.2020
Строги мерки в Попово
26.10.2020

Училището на починалата учителка в Шумен преминава на онлайн обучение

Снимка: shumenonline.bg

Директорът на Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров” в Шумен, където след усложнения с коронавирус почина учителка, е подал искане гимназията да премине в електронна форма на обучение от разстояние. Това съобщиха за shumenonline.bg от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Въпреки, че заболеваемостта в училището не е достигнала 20%, то ще бъде приложено, тъй като отговаря на поставените от Министерството на здравеопазването критерии, а именно попада в област от така нар. „червена зона“, обясниха от МОН.

По-рано днес от образователното министерство разпространиха информация, според която училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние след разрешение от министъра на образованието и науката, по предложение на ръководителите на образователните институции.

Срокът за обучение от разстояние се съобразява с практиката на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), епидемичната обстановка и при отчитане, че присъственото обучение е приоритетно за постигане на заложените образователни цели и социализацията на учениците. Електронното обучение ще продължи 10 дни.

Припомняме, че както shumenonline.bg първи писа, след усложнения с коронавирус и продължило близо 10 дневно лечение в шуменската болница издъхна 46-годишна преподавателка от гимназията. Жената страдала от диабет.

„След почти 10 дневна битка с болестта загубихме битката. Госпожа Людмила Иванова почина. Тя беше специален педагог и психолог и работеше с децата със специални образователни потребности, които в нашето училище са 19“, сподели директорът на училището Веселин Тодоров, който не можа да скрие сълзите си.

Погребението на учителката се организира от ръководството на гимназията.

Още двама преподаватели от гимназията боледували с доказан коронавирус, сред които и сестрата на загубилата битката преподавателка. Контактните на починалата 46-годишна учителка деца са отрицателни. От ръководството на училището са категорични, че  неразполагат с финансовата възможност да извършат масово тестване сред учениците и персонала си.

По предписание на РЗИ Шумен в петък в сградата на училището ще бъде извършена крайна дезинфекция на всички помещения.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *