Пиян подкара Митцубиши без книжка
20.11.2020
Рокери на помощ
20.11.2020

С Ремдесивир само за 20 пациенти

Броят на пациентите с вирусната инфекция в МБАЛ Шумен по-голям от този на разкритите легла, а лечебното заведение разполага с Ремдесивир за лечението само на 20 пациенти с ковид. Становището на сформираната към болницата комисия е, че месечната й нужда е за 500 флакона от медикамента. До момента са доставени едва 124 фалкона.

„Очакваме доставка за следващата партида днес. Доколко РЗИ ще ни достави от препарата не мога да кажа. В момента в аптеката ни има 10 флакона Ремдесивир“, каза за shumenonline.bg директорът на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов.

Препаратът се прилага при лечението на пациенти с вирусната инфекция, по описани от здравното министерство критерии и преценка на лекуващия лекар. За лечението на един пациент са необходими 6-7 флакона от медикамента.

Д-р Костов подчерта, че препаратът не е панацея и не може да гарантира лечение на 100%. При спешна необходимост на ремдесивир от здравното министерство дали уверение, че медикаментът ще бъде доставен веднага.

Натискът от пациенти към шуменската болница продължава, броят на пациентите през последните седмици продължава да е над 230.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено