Два смърни случая в област Търговище, 14 нови заразени с COVID
20.11.2020
Отиде си Красимир Косев
20.11.2020

403-ма информатици дадоха старт на IATI

Рекорден брой от 403-ма състезателя от 17 държави – Русия, Румъния, България, Сърбия, Татарстан, Македония, Армения, Азербайджан, Грузия, Украйна, Белгия, Беларус, Кипър, Молдова, Иран, Сирия и Израел се включиха в Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Днес бе първия състезателен ден, който стартира в 09:15 ч. сутринта българско време.

Във временното класиране при джуниърите първи е Valerii Rodionov от Татарстан, а при синиърите Danila Usachev от Русия, следван по петите от Almog Wald от Израел – страна, участваща за първи път в страната.

Официалното откриване на IATI 2020 бе онлайн и въпреки техническите проблеми бе излъчено във Фейсбук страницата на турнира и неговия YouTube канал, където бе публикуван и клип с поздрав от някои от състезателите и техните ръководители.

Припромняме, че основатели на турнира са Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев и той е единственото международно състезание по информатика в две възрастови групи – младежка (за ученици до 15,5 години) и старша възраст (за ученици от гимназиална степен).

Домакин на турнира е Община Шумен, а негови организатори са Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А&Б. Партньори на IATI са Министерство на Образованието и Науката, Сдружение „Европейска Младежка Олимпиада по Информатика“, Районно управление на образованието – Шумен и Мусала-Софт. Генерален спонсор на събитието е Алкомет АД.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено