Пожарникар извади кръста в Шумен
06.01.2021
Млад преславянин спаси Богоявленския кръст от водите на Камчия
06.01.2021

Топъл обяд за 1 300 нуждаещи се осигури управата на Върбица

Снимки: shumenonline.bg

1 300 жители на град Върбица и всички 15 села в общината получават топъл обяд от първия работен ден на новата година. Това стана възможно чрез поредния защитен проект, с който бяха удовлетворени всички подадени молби, съобщи за shumenonline.bg кметът на общината инж. Мердин Байрям.

Топла храна получават социално слаби и хора с увреждания, възрастни, лежащо болни, самотно живеещи, които не могат да се обслужват сами и многодетни майки. През миналата година броят на включените в програмата стигна до 825, а тази година с разширяване на обхват на подпомаганите нарасна и броят на работните места. Заетостта в Домашния социален патронаж се увеличи на 15 души. С четирима повече работят в кухнята, три автомобила разнасят храна в трите направления на общината, като всеки шофьор има и помощник за по-бързата доставка на топлия обяд, обясни кметът Мердин Байрям.

Снимка: Община Върбица

За да стане възможно приготвянето на храна за 1300 души, което означава топъл обяд за всеки шести жител, общинското ръководство направи значителни подобрения в базата на бившата партийна вила в курорта, където се приготвя храната. Според кмета най-доброто, което е постигнато не е в големия брой на включените в програмата, а в това, че са удовлетворени всички нуждаещи се.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено