Тръгнаха списъци за ваксинация в социалните домове и училищата
07.01.2021
Глобиха кмета на Венец заради незаконно сметище, санкция и за ВиК Шумен
07.01.2021

Глоби за двама профучали през града с над 80 км/ч., още трима чакат „честитки“

Снимка: shumenonline.bg

895 нарушения на скоростните режими са установени за времето от 23 декември 2020г. до 3 януари тази година. Нарушенията са засечени от служители на сектор „Пътна полиция“, които са извършвали контрол на скоростта на територията на РУ- Шумен.

„Рекордите“ в населено и извън населено място са запечатани от триногата на 28 декември. В 12:01 часа е установен водач на лек автомобил Ауди с шуменска регистрация, който преминал по бул. “Симеон Велики“ с 89км/ час при разрешени 50. За превишението му е съставен електронен фиш,  глобата е в размер на 400 лева. Същата глоба ще заплати и мъж от Шумен, който преминал по бул. “Симеон Велики“, близо до кръстовището с бул. „Плиска“ с 86 км/ час.

В понеделник, на 28 декември е заснето нарушение на водач на лек автомобил „Пежо“ със софийска регистрация, който при ограничение на скоростта на пътен възел „Диамант“ преминал с 140 км/ час. Глобата му е в размер на 900 лева. За превишение на скоростта на същото място с 71 км/ час над разрешените 60 друг водач ще бъде глобен с 800 лева. Третото нарушение за най-висока скорост извън населено място при ограничение 60км/ час е 129 км/ час. На водачът ще бъде издаден електронен фиш в размер на 750 лева.

От 4 януари стартира работата на Единен център за обработка на нарушенията към ГДНП. В първия етап са включени пет областни дирекции, между които и ОДМВР- Шумен. В центъра ще бъдат издавани електронните фишове по установените нарушения с техническите средства за установяване на превишена скорост. Установените нарушения на територията на ОДМВР- Шумен ще бъдат изпращани по електронен път до единния център. Оттам ще бъдат издавани електронните фишове за констатираните нарушения, и ще бъдат изпращани на собствениците на автомобилите.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено