3 094 излекувани от COVID, 535 са дали положителен резултат
14.01.2021
Две гимназии в Търговище с ново спортно оборудване
14.01.2021

Инж. Мердин Байрям: Нека Банго Васил пази и укрепва моста, по който преминавате на спасителния бряг

Снимка: Община Върбица

Уважаеми съграждани Роми,

Вие всички знаете, че са много легендите за това, как Банго Васил или Свети Василий Велики спасява ромите, но първата и основна се явява тази легенда, в която се разказва как техният застъпник и защитник възстановява моста, по който трябва да преминат, след като този мост е бил разрушен от Дявола, и по този начин ги спасява от удавяне.

В този момент, когато всички сте се събрали край празничните трапези и топлите огнища, за да посрещнете големият празник, за мен е чест и удоволствие да Ви поздравя, и да Ви отправя най-искрените си пожелания по случай Новата 2021 година, и Вашият голям етнически празник Василица!

Банго Васил е ваш закрилник и заслужава почитта, която му отдавате. Нека той ви пази и укрепва моста, по който преминавате на спасителния бряг. Нека да Ви носи надежда за по-добри дни и години. Въпреки изключително трудната за всички ни отминала година, въпреки несгодите от застигналата ни световна пандемия, въпреки сълзите, които проляхме по загубата на близки, роднини, колеги и приятели, ние трябва – нужно е да имаме силата и куража да гледаме напред и в бъдещето с оптимизъм. Ние нямаме друга възможност, ако искаме все пак да се противостоим на заразата и да се борим стоически с разпространението и, като отговорни и достойни граждани на Република България.

Аз вярвам в общата ни победа и над това човешко зло. Вярвам, че и в бъдеще ще продължим упорито да градим мостовете на доверието помежду си, и заедно ще вървим по един общ път в името на нашият общ дом – община Върбица, и в името на благоденствието за нашите деца и внуци. От сърце желая на Вас и Вашите семейства през Новата 2021 година да има радост в домовете, хляб на трапезата, мир под небето и здраве, много здраве за всички Ви! Само заедно можем да бъдем щастливи!

Честит празник драги мои!

Честита Василица!

Благословена и щастлива Нова 2021 година!

инж.Мердин Байрям

кмет на Община Върбица

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено