5 912 деца и ученици от Търговищко ще получат училищни плод, мляко и мед
14.01.2021
Огнеборци гасиха комини, отводниха имот във Върбица
14.01.2021

Спортно оборудване за две гимназии в Шумен с европейски пари

Снимка: Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия

Професионална гимназия по икономика и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен са сред одобрените 91 гимназии в страната, които ще получат ново спортно оборудване и обзавеждане. Това съобщиха за shumenonline.bg от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

В двете училища ще бъдат изградени и тренировъчни фитнес системи на открито. Спортните уреди ще създадат условия за пълноценно упражняване на физическо възпитание и спорт от учениците.

Съоръженията и оборудването ще бъдат използвани за нуждите на учениците в рамките на специалностите от одобрената учебна програма, като инфраструктурата ще може да се ползва за осъществяване на извънкласни занимания или от външни за училището лица в останалото време.

Уредите, за всички 91 гимназии в страната, ще бъдат закупени с осигурените на 2,5 млн. лв. по проект „Доставка и монтаж на спортно оборудване за насърчаване на физическата активност и подкрепа за здравословен начин на живот сред учениците от държавните професионални училища в Република България“ на Оперативна програма „Региони в растеж”.

Целта на проекта е да се подобри качеството на образователната среда и да се обнови спортната материална база в учебните заведения. Бенефициент по проекта е Министерството на  образованието и науката.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено